Комедианти

Комедиантите на Комеди Клуб София се разделят на резиденти и основни комедианти.

Резиденти

Резидент на Комеди Клуб София е най-високата титла в стендъп комедията в България. От самото създаване на Комеди Клуба през 2015та критериите основните критерии са били:
Талант; Упорита работа; Принос в развитието на Комеди Клуба и стендъп комедията в страната.
А основните комедианти са комедиантите, изминали пробния си период след първото си появяване на Open Mic шоу и които вече са станали основна част от комеди Клуба.

Иван Кирков

stand-up comedy Ivan Kirkov NDK
Иван Кирков на сцената на Зала 1 НДК

Иван Кирков е основателят на Комеди Клуб София. Започва кариерата си през 2012-та на шоу тип Open Mic в Австрия и малко по-късно през същата година се връща в България с една единствена цел: да основе Comedy BG и да разпространи стендъп комедията в страната. През 2015-та той създава и първия и единствен до момента комеди клуб в страната – Комеди Клуб София.

По покана на Иван Кирков в България идват много световно известни комедианти като Луи Си Кей, Джими Кар, Еди Изард, Стивън К. Амос, Даниел Слос и много други.
А шегите му са остри и изключително остри.

Ivan Kirkov Stand-up comedy Sofia Bulgaria
Иван Кирков с Луи Си Кей след шоуто му в България.

А ето една от последните шеги на Иван:

„Вегани“ на Иван Кирков в Зала 1 на НДК

Васил Ножаров

стендъп комеди Васил Ножаров НДК

Васил Ножаров е вторият резидент на Комеди Клуб София и един от най-добрите стендъп комедианти в България. Активната му кариера стартира през 2013-та година. Васил има над 800 стендъп комеди шоута в кариерата си и множество награди, между които Комедиант на Годината 2016 и 2017-та година.
Хуморът му е изграден на база на storytelling и забавни разсъждения

„Друга истина е, че каквото и да ти се е случило, е много трудно да си в кофти настроение, след като си прекарал повече от час в помещение пълно със смеещи се хора.“

Ето една от най-добрите шеги на Васил:


Никола Тодороски е македонски комедиант, спечелил е много награди, сред които и наградата за най-добър комедиант на Македония за 2014-та година. Роден е в Охрид и завършил актьорско майсторство в София, в момента е активен стендъп комедиант в Македония и актьор в Охридския Народен Театър.


Петя Кюпова

Петя фестивал на Комедията стендъп

Петя Кюпова е първата жена професионален стендъп комедиант в България. Тя е един от най-добрите стендъп комедианти в страната и основен резидент на Комеди Клуб София. Активната ѝ кариера стартира през 2016-та на Open Mic в Комеди Клуб София.

А вече тя е носител и на приза „Комедиант на Годината“ за 2019-та.

Преди да започне да се занимава със стендъп, Петя учи и завършва актьорско майсторство за драматичен театър в ЮЗУ“ Неофит Рилски“ в Благоевград.

А днес, декември 2019 г., вече има над 500 професионални шоута зад гърба си, от които 2 в зала 1 – ФКЦ Варна и 7 шоута в Зала 1 – НДК, участия в три Фестивала на комедията, турнета из цяла България и участие като подгряващ комедиант за Луис С.К. в България.

стендъп комеди Петя Кюпова Зала 1 НДК
Петя Кюпова на най-голямото стендъп комеди шоу правено в България.

Ето и една от шегите на Петя от Зала 1 на НДК:


Ники Банков

стендъп комеди Ники Банков НДК

Николай Банков е един от първите и най-добри стендъп комедианти в България. Активната му кариера стартира през 2014-та година от Open Mic на Комеди БГ. През 2018-та година той става Комедиант на Годината на Комеди Клуб София.

Роден в Пловдив, той се занимава със стендъп от 5 години. Вече има собствено соло шоу и през февруари месец го представи на феновете на комедията в родния си град – в Комеди Клуб Пловдив.
Самоиронията и бруталният хумор са негова запазена марка.

А още за Ники може да чуете и в подкаста Комеди Клуб Отвътре:

Николаос Цитиридис 

николаос цитиридис стендъп комедия зала 1 на ндк

Николаос Цитиридис е един от основните резиденти и най-добри стендъп комедианти на Комеди Клуб София. Активната му кариера стартира през пролетта на 2016-та на Open Mic в Комеди Клуб София.

Като журналист по професия, той работи 7 години в един от най-четените сайтове. Получава награда „Млад журналист на годината“ за 2014-та за свои разследвания. Създава единсветния по рода си хуморситичен блог за вафли, а през 2019-та издава и първата си книга посветена на десерта и хумора – „За вафлите и хората“. 

„Елате първо на Open Mic, усетете обстановката и се надъхайте. Когато усетите, че сте смешни (да, трябва да сте), елате и разбийте!“

Николаос има стотици шоута в кариерата си и участва в 7 стендъп комеди шоута в Зала 1 НДК до момента. А вече е обявен за „Комедиант на Годината“ за 2019-та.

А ето една от най-добрите му шеги:


Александър Деянски

стендъп комеди александър деянски НДК

Александър Деянски е основен комедиант и резидент на Комеди Клуб София. Активната му кариера стартира през януари 2016-та на Open Mic в Комеди Клуб София.

През 2008-а година завършва ПМГ „Акад.С.П. Корольов“ гр. Благоевград.
Участва в училищните отбори по математика и математическа лигвистика, което му печели „огромна“ популярност сред „нежния“ пол.

До момента той има вече над 500 професионални шоута, от които 7 в зала 1 на НДК, но живее в постоянен страх, че ще бъде загуби чувството си за хумор.
Известен е също и с участието си в подкаста Комеди Клуб Новините.

Ето една от шегите на Деянски:


Христо Радоев

stand up comedy Христо Радоев

Христо Радоев е един от най-оригиналните стендъп комедианти в България и основен комедиант на Комеди Клуб София. Кариерата му започва от Open Mic в Комеди Клуб София през 2016-та.
Историите му в стендъпа са колкото смешни, толкова и истински.

На 1-ви април 2018-та той участва в рекордното stand up comedy шоу с комедиантите на Комеди Клуб София. Христо разсмя до сълзи 2582 души, а това е част от представянето му в тази паметна вечер:

А също така може да го гледате и в култовите му участия в Комеди Клуб Подкаста:

Никола Тодороски е македонски комедиант, спечелил е много награди, сред които и наградата за най-добър комедиант на Македония за 2014-та година. Роден е в Охрид и завършил актьорско майсторство в София, в момента е активен стендъп комедиант в Македония и актьор в Охридския Народен Театър.


Редовни комедианти

Цветомир Павлов

 Цецо е един от най-оригиналните стендъп комедианти в България и основен комедиант на Комеди Клуб София. Кариерата му започва от Open Mic в Комеди Клуб София през 2016та.

Неговото хоби са фокусите: „Както казва един мой приятел: животът ми е бил тъп и съм тръгнал да се беся и той ме е научил на фокус и от там всичко се е променило. Money, bitchez, fame.“

В училище винаги се обаждах с някакъв тъп коментар на всичко и всички ме мразеха. Сега пак всички ме мразят, но поне има хора, които оценяват тъпите коментари, които правя.

Може да наблюдавате Цецо и в доста голяма част от Комеди Клуб Подкастите, които правим:


Емо Йоцов

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е Емилиян-Йоцов.jpg

Емо Йоцов е едно от най-новите попълнения в Комеди Клуб семейството. Емо идва на Open Mic, за пръв път през 2019 г. Днес вече е неделима част от Клуба, с много участия пред публика. Според него всичко може да бъде забавно, стига да е поднесено по правилния начин. Комедията на Емо е брутална и много истинска.

Кристиян Терзиев

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е кристиян-терзиев-комеди-клуб.jpg

Кристиян Терзиев е от новите попълнения на Клуба, но вече има доста шоута зад гърба си.

Той се явява на няколко Open Mic вечери, а през 2018 г. става част от Комеди Клуб семейството.

Кристиян има участия в стендъп шоута, както на сцената на Комеди Клуба и в страната, така и във Фестивал на комедията. Кристиян участва и в шоутата в Зала 1 на НДК.

Може да го видиш и в Комеди Клуб Подкаста.

Можеш  да следиш стендъп комедията на Кристиян Терзиев в Комеди Клуб София.

Калин Кръстев е един от първите комедианти на Клуба: още от 2015-та година. На годишните награди на Comedy.bg през 2016 г., само една година след първото му излизане на сцената на Комеди Клуб София, Калин е отличен с наградата “Самоирония на годината”!
Шегите му са изпълнени със самоирония и ни отвеждат на места, на които не сме били никога досега

Михаил Димитров

михаил димитров комеди клуб
Михаил е най-новото попълнение в редиците на комедиантите. Талантът му е открит от Иван през 2021 г., когато се появява на Open Mic. Мишо вече има редовни участия на сцената на Клубa.  

Стоян Гешев

стоян гешев комеди клуб

Стоян идва на първия си Open Mic преди 4 години. След като изведнъж се стяга и напредва, вече е част от Комеди Клуба и редовен комедиант.


Младите комедианти

Пери

Георги