Комедианти

Комедиантите на Комеди Клуб София се разделят на резиденти и основни комедианти.

Резиденти

Резидент на Комеди Клуб София е най-високата титла в стендъп комедията в България. От самото създаване на Комеди Клуба през 2015та критериите основните критерии са били:
Талант; Упорита работа; Принос в развитието на Комеди Клуба и стендъп комедията в страната.
А основните комедианти са комедиантите, изминали пробния си период след първото си появяване на Open Mic шоу и които вече са станали основна част от комеди Клуба.

Иван Кирков

stand-up comedy Ivan Kirkov NDK
Иван Кирков на сцената на Зала 1 НДК

Иван Кирков е основателят на Комеди Клуб София. Започва кариерата си през 2012-та на шоу тип Open Mic в Австрия и малко по-късно през същата година се връща в България с една единствена цел: да основе Comedy BG и да разпространи стендъп комедията в страната. През 2015-та той създава и първия и единствен до момента комеди клуб в страната – Комеди Клуб София.

По покана на Иван Кирков в България идват много световно известни комедианти като Луи Си Кей, Джими Кар, Еди Изард, Стивън К. Амос, Даниел Слос и много други.
А шегите му са остри и изключително остри.

Ivan Kirkov Stand-up comedy Sofia Bulgaria
Иван Кирков с Луи Си Кей след шоуто му в България.

А ето една от последните шеги на Иван:

„Вегани“ на Иван Кирков в Зала 1 на НДК

Васил Ножаров

стендъп комеди Васил Ножаров НДК

Васил Ножаров е вторият резидент на Комеди Клуб София и един от най-добрите стендъп комедианти в България. Активната му кариера стартира през 2013-та година. Васил има над 800 стендъп комеди шоута в кариерата си и множество награди, между които Комедиант на Годината 2016 и 2017-та година.
Хуморът му е изграден на база на storytelling и забавни разсъждения

„Друга истина е, че каквото и да ти се е случило, е много трудно да си в кофти настроение, след като си прекарал повече от час в помещение пълно със смеещи се хора.“

Ето една от най-добрите шеги на Васил:


Никола Тодороски е македонски комедиант, спечелил е много награди, сред които и наградата за най-добър комедиант на Македония за 2014-та година. Роден е в Охрид и завършил актьорско майсторство в София, в момента е активен стендъп комедиант в Македония и актьор в Охридския Народен Театър.


Петя Кюпова

Петя фестивал на Комедията стендъп

Петя Кюпова е първата жена професионален стендъп комедиант в България. Тя е един от най-добрите стендъп комедианти в страната и основен резидент на Комеди Клуб София. Активната ѝ кариера стартира през 2016-та на Open Mic в Комеди Клуб София.

А вече тя е носител и на приза „Комедиант на Годината“ за 2019-та.

Преди да започне да се занимава със стендъп, Петя учи и завършва актьорско майсторство за драматичен театър в ЮЗУ“ Неофит Рилски“ в Благоевград.

А днес, декември 2019 г., вече има над 500 професионални шоута зад гърба си, от които 2 в зала 1 – ФКЦ Варна и 7 шоута в Зала 1 – НДК, участия в три Фестивала на комедията, турнета из цяла България и участие като подгряващ комедиант за Луис С.К. в България.

стендъп комеди Петя Кюпова Зала 1 НДК
Петя Кюпова на най-голямото стендъп комеди шоу правено в България.

Ето и една от шегите на Петя от Зала 1 на НДК:


Ники Банков

стендъп комеди Ники Банков НДК

Николай Банков е един от първите и най-добри стендъп комедианти в България. Активната му кариера стартира през 2014-та година от Open Mic на Комеди БГ. През 2018-та година той става Комедиант на Годината на Комеди Клуб София.

Роден в Пловдив, той се занимава със стендъп от 5 години. Вече има собствено соло шоу и през февруари месец го представи на феновете на комедията в родния си град – в Комеди Клуб Пловдив.
Самоиронията и бруталният хумор са негова запазена марка.

А още за Ники може да чуете и в подкаста Комеди Клуб Отвътре:

Николаос Цитиридис 

николаос цитиридис стендъп комедия зала 1 на ндк

Николаос Цитиридис е един от основните резиденти и най-добри стендъп комедианти на Комеди Клуб София. Активната му кариера стартира през пролетта на 2016-та на Open Mic в Комеди Клуб София.

Като журналист по професия, той работи 7 години в един от най-четените сайтове. Получава награда „Млад журналист на годината“ за 2014-та за свои разследвания. Създава единсветния по рода си хуморситичен блог за вафли, а през 2019-та издава и първата си книга посветена на десерта и хумора – „За вафлите и хората“. 

„Елате първо на Open Mic, усетете обстановката и се надъхайте. Когато усетите, че сте смешни (да, трябва да сте), елате и разбийте!“

Николаос има стотици шоута в кариерата си и участва в 7 стендъп комеди шоута в Зала 1 НДК до момента. А вече е обявен за „Комедиант на Годината“ за 2019-та.

А ето една от най-добрите му шеги:


Александър Деянски

стендъп комеди александър деянски НДК

Александър Деянски е основен комедиант и резидент на Комеди Клуб София. Активната му кариера стартира през януари 2016-та на Open Mic в Комеди Клуб София.

През 2008-а година завършва ПМГ „Акад.С.П. Корольов“ гр. Благоевград.
Участва в училищните отбори по математика и математическа лигвистика, което му печели „огромна“ популярност сред „нежния“ пол.

До момента той има вече над 500 професионални шоута, от които 7 в зала 1 на НДК, но живее в постоянен страх, че ще бъде загуби чувството си за хумор.
Известен е също и с участието си в подкаста Комеди Клуб Новините.

Ето една от шегите на Деянски:


Христо Радоев

stand up comedy Христо Радоев

Христо Радоев е един от най-оригиналните стендъп комедианти в България и основен комедиант на Комеди Клуб София. Кариерата му започва от Open Mic в Комеди Клуб София през 2016-та.
Историите му в стендъпа са колкото смешни, толкова и истински.

На 1-ви април 2018-та той участва в рекордното stand up comedy шоу с комедиантите на Комеди Клуб София. Христо разсмя до сълзи 2582 души, а това е част от представянето му в тази паметна вечер:

А също така може да го гледате и в култовите му участия в Комеди Клуб Подкаста:

Никола Тодороски е македонски комедиант, спечелил е много награди, сред които и наградата за най-добър комедиант на Македония за 2014-та година. Роден е в Охрид и завършил актьорско майсторство в София, в момента е активен стендъп комедиант в Македония и актьор в Охридския Народен Театър.

nikola comedy club комедиантите

Редовни комедианти

Цветомир Павлов

цветомир павлов комеди клуб

 Цецо е един от най-оригиналните стендъп комедианти в България и основен комедиант на Комеди Клуб София. Кариерата му започва от Open Mic в Комеди Клуб София през 2016та.

Неговото хоби са фокусите: „Както казва един мой приятел: животът ми е бил тъп и съм тръгнал да се беся и той ме е научил на фокус и от там всичко се е променило. Money, bitchez, fame.“

В училище винаги се обаждах с някакъв тъп коментар на всичко и всички ме мразеха. Сега пак всички ме мразят, но поне има хора, които оценяват тъпите коментари, които правя.

Може да наблюдавате Цецо и в доста голяма част от Комеди Клуб Подкастите, които правим:


Калин Кръстев е един от първите комедианти на Клуба: още от 2015-та година. На годишните награди на Comedy.bg през 2016 г., само една година след първото му излизане на сцената на Комеди Клуб София, Калин е отличен с наградата “Самоирония на годината”!
Шегите му са изпълнени със самоирония и ни отвеждат на места, на които не сме били никога досега.

Ето и една от готините шеги, които се получават с пловдивската аудитория:


Емо Йоцов

Емо Йоцов е едно от най-новите попълнения в Комеди Клуб семейството. Емо идва на Open Mic, за пръв път през 2019 г. Днес вече е неделима част от Клуба, с много участия пред публика. Според него всичко може да бъде забавно, стига да е поднесено по правилния начин. Комедията на Емо е брутална и много истинска.

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е Емилиян-Йоцов.jpg

Кристиян Терзиев

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е кристиян-терзиев-комеди-клуб.jpg

Кристиян Терзиев е от новите попълнения на Клуба, но вече има доста шоута зад гърба си.

Той се явява на няколко Open Mic вечери, а през 2018 г. става част от Комеди Клуб семейството.

Кристиян има участия в стендъп шоута, както на сцената на Комеди Клуба и в страната, така и във Фестивал на комедията. Кристиян участва и в шоутата в Зала 1 на НДК.

Може да го видиш и в Комеди Клуб Подкаста.

Можеш  да следиш стендъп комедията на Кристиян Терзиев в Комеди Клуб София.


Калин Кръстев е един от първите комедианти на Клуба: още от 2015-та година. На годишните награди на Comedy.bg през 2016 г., само една година след първото му излизане на сцената на Комеди Клуб София, Калин е отличен с наградата “Самоирония на годината”!
Шегите му са изпълнени със самоирония и ни отвеждат на места, на които не сме били никога досега

Михаил Димитров

михаил димитров комеди клуб
Михаил е най-новото попълнение в редиците на комедиантите. Талантът му е открит от Иван през 2021 г., когато се появява на Open Mic. Мишо вече има редовни участия на сцената на Клубa.