Stand up comedy клуб в Студентски град

stand up comedy комеди клуб студентски град стендъп комедия софия

Тази есен екипът на Комеди Клуб си поставя нови цели. Най-новоно попълнение към родната сцена на стендъп комедията е Комеди Клуб Студентски град, който отваря врати на 20ти септември от 20:00 ч., Академик Николай Стоянов 8.

От основаването си Комеди БГ се старае да разработва нови начини стендъп комедията да се развива в България. Този тип изкуство е не просто смешки пред публика. Стендъпът има важна роля във формирането на мнения по различни обществени въпроси и лични конфликти и хвърля светлина върху теми, които интригуват всеки млад човек. За разлика от театъра и телевизионните формати, в стендъп комедията няма филтър, а пълна свобода на словото. Това е мястото, където човек е свободен да говори открито.

Стендъп комедията е уникално сценично изкуство, защото в нея няма филтър, няма цензура, няма актьорска игра и по дефиниция не се нуждае от маскиране на истината, защото тя е това – истината през погледа и изживяванията на човека на сцената. Малко хора имат това, което трябва, за да бъдат професионални комедианти, но качи ли се такъв пред микрофона, неговата мисия е да обогати публиката си с автентичната си гледна точка и да пробуди размисъл.

Комедиантите на Комеди Клуб в Комеди Клуб София

Комеди Клуб Студенстски град е мисия, с която са се захванали основните лица на Комеди Клуб, а именно продуцентът и стендъп комедиант Иван Кирков, както и останалите комедианти на Комеди Клуб, които ще организират две професионални шоута и един Open Mic всяка седмица. Те са си поставили за цел не само да предоставят качествен хумор на младежите, а да им дадат възможността да получат различни гледни точки, които подтикват към критична мисъл.

Едно от най-важните неща в развитието на обществото ни е възможността на младите да мислят самостоятелно, да имат шанса да видят реалността и да им бъдат предоставени условия за развитие на критична мисъл. Това е и причината Комеди Клуб да се насочи към мястото, където има най-много млади хора. Екипът на Комеди Клуб вярва, че студентите, в една често посредствена и неангажирана с преблемите на обществото и бъдещето ни среда, са хората, които имат най-много нужда от възможност да участват в разивието на стендъп културата у нас.

Клубът ще дава възможност както за посещаване на професионални стендъп шоута, така и на вечери на отворения миклофон, в които непрофесионалисти ще могат да се качат на сцената и да се пробват като комедианти.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*