Стендъп комедията и първата жена професионален комедиант – Петя Кюпова

петя кюпова stand up comedy

Петя Кюпова е родена в Пловдив. Учила е актьорско майсторство и преди малко повече от 3 години открива страстта си към комедията. Първата й стъпка към стендъпа е Open Mic вечер в Комеди Клуб Пловдив, а след това и на сцената на Комеди Клуб София. Тя печели неколкократно опън майк вечерите, а постепенно и любовта на публиката.

 Петя Кюпова в Зала 1 на НДК, 1ви април 2017г.
Петя Кюпова в Зала 1 на НДК, 1ви април 2017г.

След няколко успешни опън майка в София, Петя започва усилено да работи в посока стендъп комедия. След две години редовни участия в Комеди Клуб София, Комеди Клуб Пловдив, турнета из страната – Варна, Бургас, Добрич, Стара Загора, Търново и други, две участия с Комеди Клуб на голямата сцена в Зала 1 на НДК, Кюпова печели фенове и страстта й към стендъп комедията, заедно с таланта и усиления труд я издигат до нивото на професионален комедиант.

Освен женската гледна точка, Петя дава на феновете си възможността да изживеят с нея отново забавно-неловките й любовни истории, случките от пътя й на актьор и показва на публиката какво е да си амбициозна дама във всяко едно отношение днес.

stand up comedy tour турне на комеди клуб софия варна добрич бургас стара загора стендъп комедия българия
Петя Кюпова във Vintage 33, Варна

Петя е невороятно чаровното доказателство, че отдадената работа и талантът са комбинация, която всяка дама днес може да ползва за да постигне успех. Признанието на публиката и титлата професионален комедиант обаче не спират Кюпова да продължава да се развива и да подобрява качествата си като комедиант, напротив – мотивират я да постига повече.

Кюпова води и един от най-забавните YouTube развлекателни формати за жени (и не само) – Pussycast – женският подкаст, в който четири дами обсъждат сериозни и не толкова сериозни теми през женската си гледна точка.

stand up comedy петя кюпова petia kiupova petya kyupova комеди клуб софия българска стендъп комедия
Петя Кюпова на сцената на Комеди Клуб София

Ако искате да гледате Петя Кюпова наживо, разгледайте програмата на стендъп комедията в София или посетете Комеди Клуб Пловдив, където тя и останалите комедианти от Комеди Клуб имат шоу всяка неделя от 19 и от 21:30ч. На 15 октомври пък можете да я гледате на сцената на Зала 1 на НДК в Стендъп Революция – основното събитие към Петия Фестивал на Комедията София 2018. За повече от Петя Кюпова, следете The Comedy Club Channel и Pussycast by The Comedy Club.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*