Коя е Първата Жена?

петя кюпова пловдив шоу

Какво е да си Първата Жена, професионален стендъп комедиант в България? Какво е да напуснеш Пловдив и да дойдеш в София, само за да преследваш мечтата си да бъдеш Първата Жена, професионален стендъп комедиант. Какво е да доказваш на сцената ден след ден, че именно жените са силният пол?

Отговорите на всички тези въпроси дава Първата Жена на стендъп комедията в България – Петя Кюпова в соло шоуто си в Зала 1 на НДК.

Но коя е Петя Кюпова?

Петя Кюпова е първата жена професионален стендъп комедиант в България. Тя е един от най-добрите стендъп комедианти в страната и от 2019 г. основен резидент на Комеди Клуб София. Активната ѝ кариера стартира през 2016-та на Open Mic в Комеди Клуб София. Тогава Иван Кирков я забелязва и я включва в забързаната програма за стендъп комедианти.

Преди да започне да се занимава със стендъп, Петя учи и завършва актьорско майсторство за драматичен театър в ЮЗУ“ Неофит Рилски“ в Благоевград.

Тя е носител и на приза „Комедиант на Годината“ за 2019-та.

А днес, януари 2020, вече има над 500 професионални шоута зад гърба си, от които 2 в зала 1 – ФКЦ Варна и 6 шоута в Зала 1 – НДК, участия в три Фестивала на комедията, турнета из цяла България и участие като подгряващ комедиант за Луис Си Кей в България.