Сценичен рожден ден на двама от комедиантите

сценични рожденни дни
На тази дата – 20 май, преди 4 години излязоха на сцена за пръв път двама от най-добрите ни комедианти!

Днес празнуваме общия сценичен рожден ден на Петя Кюпова и Филип от Комеди Клуб София. 4 години и стотици шоута след първото им качване на сцена, те са вече резиденти на Комеди Клуба и едни от най-добрите стендъп комедианти в страната.

Запознайте се с Петя и Филип:

Петя Кюпова е първата жена професионален стендъп комедиант в България. Тя е един от най-добрите стендъп комедианти в страната и от 2019 г. основен резидент на Комеди Клуб София. Иван Кирков я забелязва още на първото й появяване на сцена и я включва в забързаната програма за комедианти.
Преди да започне да се занимава със стендъп, Петя учи и завършва актьорско майсторство за драматичен театър в ЮЗУ“ Неофит Рилски“ в Благоевград.

петя кюпова зала 1 на ндк стендъп революция комеди клуб софия българската стендъп комесдия
Петя Кюпова в Зала 1 на НДК

Филип от Комеди Клуб София е един от най-добрите стендъп комедианти в България. Активната му кариера стартира през пролетта и лятото на 2016та от Open Mic в Комеди Клуб София. През октомври 2018та година той става най-младият носител на наградата Комедиант на Годината на Комеди Клуб София.
Както той самият казва:

„За смеха…правя каквото ми е смешно на мен и се надявам да е смешно на хората. Обичам да стигам до границите на приемливото и да ги избутвам докъдето мога.“

Стендъп Комеди Филип НДК Зала 1
Филип в Зала 1 НДК стендъп комедия за 1ви април 2018

Ако и вие искате да бъдете като Петя и Филип и да станете част от нашето голямо семейство, елате на Open Mic шоу веднага след като се оправи ситуацията в страната! 🙂

Празнувайте общия сценичен рожден ден на комедиантите с шоу на двамата комедианти в YouTube канала ни:

През 2012-та година, комедиантът Иван Кирков се завръща в България, за да създаде първата компания за стендъп комедия у нас – Комеди.БГ. През 2015-та, Кирков създава и първия клуб за стендъп комедия в страната – Комеди Клуб София.
Целта ни винаги е била една – да открием и развием най-добрите артисти, за да творят и разсмиват феновете с шегите си без ограничения и цензура.

Осем години по-късно почти няма млад човек в България, който да не е чувал за Комеди Клуба или за стендъп комедията.

А ако си чудите какво да гледате по време на изолацията – ето комедиите от последните години, които са ни направили най-голямо впечатление.