Stand up comedy – Значение, Комедианти, Видео и Програма

stand up comedy picture Zala 1 NDK
Резидентите на Комеди Клуб София.

Stand-up comedy е комедиен жанр в който един човек (обикновено с микрофон на сцената на Комеди Клуб или театър), разказва на публиката шеги, в повечето случаи по истински истории. Тук ще намерите значение и видео материали на тема stand up comedy.

Stand-up Comedy Видео от САЩ и България

Жанрът е изключително популярен в САЩ. Netflix качват над 15 stand-up comedy шоута в сайта си през 2019. В България, жанрът е се популяризира от 2012та година насам от продуцента и комедиант Иван Кирков и Комеди Клуб София. Тук сме приготвили няколко видеа от световни и български комедианти.

Дейв Шапел (Dave Chappelle) е един от най-известните стендъп комедианти в света.

Louis C.К. Луи Си Кей е сочен от много хора като един от най-гениалните хора в комедията през този век. В средата на 2019-а, той гостува в България по покана на Комеди Клуб София и Иван Кирков.

Тук можете да намерите шоуто, посветено на 1ви април, от Комеди Клуб София. Комеди Клубът е мястото за стендъп комедия в България и организира над 1000 шоута през 2019та година. Можете да гледате на живо най-добрите стендъп комедианти в страната.

Програма за Stand-up comedy.

Програмата на българската стендъп комедия, можете да намерите на линка тук.

Комедианти от България

Всички български стендъп комедианти можете да намерите тук.

Резидент на Комеди Клуб София е най-високата титла в стендъп комедията у нас. Към 2021 има 9 резиденти на Комеди Клуба: Иван Кирков, Николаос Цитиридис, Васил Ножаров, Петя Кюпова, Ники Банков, Филип, Христо Радоев, Алекснадър Деянски и Никола Тодороски.

Резидентите имат множество награди от годишните награди за stand-up comedy в България.

Stand up comedy значение и видео

Stand up comedy значение и видео ще намерите на нашата страница.

Значението на фразата е жанр в комедията, при който един човек пише шеги, вдъхновени от собствения си живот и ги разказва от първо лице пред публика. Много често пада така наречената четвърта стена и комедиантът се обръща директно към публиката.

Видео материали можете да намерите в youtube канала на Comedy Club Sofia.

Можете да проверите и подкаст за стендъп комедия тук.