Наградите за Стендъп Комедия

Stand-up comedy награди на годината Николаос

Годишни Комедийни Награди

Годишните комедийни награди организирани от Комеди Клуб София, Комеди БГ и Фестивал на комедията са първите награди за стендъп комедия в България.

Наградите за стендъп комедия са признание за работата, която са положили комедиантите през годината, както и стимул за всеки нов комедиант да усъвършенства себе си и шегите си непрекъснато.

Едно от условията за награждаване на комедиантите е да имат поне 200 представления годишно.

Церемонията по връчване на наградата се състои по време на Фестивала на комедията в София.

Категориите, в които комедиантите са отличавани са: Комедиант на годината, Шега на годината и наградата за дебют – Open Mic на годината.

История на Стендъп Наградите

Първите Награди за стендъп комедия се връчват през 2014 г. Организирани са от компанията за стендъп Комеди БГ и продуцентът и комедиант Иван Кирков. Той е човекът зад всички големи стендъп проекти у нас, както и един от първите носители на авторитетната награда.

Комедиантите, които са печелили престижното отличие за Комедиант на годината са:

  • Иван Кирков
  • Васил Ножаров
  • Николай Банков
  • Петя Кюпова
  • Николаос Цитиридис

Стендъп Наградите днес

От старта си на Фестивал на комедията през 2014 г. традицията на годишните комедийни награди е без прекъсване с изключение на 2020 г., когато пандемията от ковид спря работата на Комеди Клуба за месеци.

Но през 2021 г. наградите за стендъп комедия са подновени и титлата Комедиант на годината е за професионалния комедиант Ники Банков.

Награди за Стендъп Комедия 2022 г.

Тази година предстои отново да бъдат отличени най-добрите комедианти. Церемонията ще се състои по време на Фестивал на комедията София 2022 през есента.

Следете страницата ни за да разбереш кои са победителите!