Андрю Шулц (Andrew Schulz) Stand-up comedy

андрю шулц българия

Днес ще ти разкажем малко повече и за един от най-интересните съвременни стендъп комедианти и подкастъри –   Андрю Шулц.

Андрю е роден на 30 октомври 1983 г. Майка му е професионален танцьор на валсове, а баща му е репортер. Андрю е със семесен шотландско-немски произход.

Израства в Ийст Вилидж, Ню Йорк, по-късно учи в Калифорнийският университет, откъдето има диплома по Психология.

Шулц започва да се занимава със стендъп комедия, докато е в колежа и продължава след като се връща в  Ню Йорк. Става редовен участник в Comedy Village, а дебюта му на голямата сцена е на Комеди Фестивал в Единбург през 2008 г.

Българският фестивал за стендъп комедия се организира от Комеди БГ и Комеди Клуб София.

През 2017 г. пуска в Youtube първият си спешъл  4:4:1, а през 2018 г. излиза и дебютния му комедиен албум 5:5:1, който супер бързо става най-слушаният в itunes,и оглавява чарта в Billboard като номер 1 комеди албум.

През 2020 г. в Нетфликс излиза спешълът му Schulz Saves America.

През тази година Шулц пусна последният си спешъл Infamous отново в Youtube, защото много от разпространителите искат да изрежат шеги. 

Шулц е доста популярен подкастър с няколко канала и чести участия в други подкасти като Joe Rogen Experience. Най-известният му подкаст е The Brilliant Idiots.

Комеди Клуб Подкаст може да гледаш в Youtube и да слушаш във всички стрийминг платформи.