Open mic – пробвай се като комедиант

open mic sofia bulgaria stand up comedy

Ако искате да се пробвате като комедиант, можете да се запишете за нашия отворен микрофон.

За записване, можете да ни пишете на comedybulgaria@gmail.com или на нашата фейсбук страница.

Stand up comedy е жанр, в който отвореният микрофон е една от най-старите и добри традиции.

Тук сме подготвили няколко начални съвета за подготовката ви за Open Mic на стендъп комедийно шоу:

1. Гледайте и учете от великите комици в интернет – George Carlin, Louis C.K., Chris Rock, Bill Burr, Eddie Murphy и много други. Тези майстори на стенд-ъп комедията използват най-различни похвати и могат да ви дадат добра представа какво е истинския стендъп жанр.

2. Напишете собствен материал. Много хора се опитват да крадат стендъп комедиен материал по креативен начин – cropped-stand-up-comedy-club-friends_edited-1-1.jpgвземат чужда смешка и я променят, търсят малко познати комедианти в интернет и използват техни смешки и т.н.
За да си добър в стендъп комедията, най-важното е всичко да идва от теб самия. Другото е актьорска игра. Ако си много добър актьор, вероятно ще успееш да заблудиш екипа ни за няколко шоута, но никога няма да успееш да блеснеш и да се превърнеш в добър stand up comedian.

3. Пробвайте се на Open Mic в The Comedy Club Sofia. Използвайте опита на комедиантите и сцената, създадена специално за стендъп комедия. Свържете се с Иван Кирков – собственик на comedy.bg и The Comedy Club Sofia и уговорете с него евентуални планове за бъдещето като стендъп комедиант. Господин Кирков ще ви каже какво е необходимо и какви са стъпките за да се превърнете в комедиант и да направите кариера в комедията.

4. Не се отчайвайте от неуспеха. Ако не успеете да издържите 10 минути на отворения микрофон, се приберете и започнете да работите върху по-добър материал. Подобрете стария, напишете малко нов, експериментирайте и тествайте отново. Дори Майкъл Джордан е стартирал с много много загуби докато се превърне в играчът който всички познаваме.

5. Наслаждавайте се на комедията. Нищо креативно няма смисъл, ако самите вие не се наслаждавате на процеса. Повечето спортисти обичат спорта си, художниците обичат да рисуват, а комедиантите обичат да измислят нови шеги и да ги разказват пред хора. Градете всичко върху своите лични интереси. Само така ще напреднете и ще се превърнете в невероятен комедиант със свой собствен неповторим стил!