Open Mic

open mic sofia bulgaria stand up comedy

Open Mic е шоуто в което всеки може да излезе на сцената на Комеди Клуб София и има възможност да усети какво е да си на сцената на първия и единствен до момента Комеди Клуб в страната.

Stand up comedy Sofia Open Mic
Иван Кирков открива Open Mic шоуто 2015.

Пробвай се като комедиант. Ела на нашите Open Mic вечери.

Open Mic е най-важната традиция на Комеди Клуб София

Open Mic е една от най-важните традиции в стендъп комедията и едно от любимите шоута на Комеди Клуба. Именно от тук са стартирали кариерите си всички професионални стендъп комедианти на Комеди Клуба.

Записването става като просто пишете на Комеди Клуб София във фейсбук или Инстаграм. Заповядайте поне 20 минути преди старта на шоуто. Списък с всички дати за Open Mic можете да намерите в страницата с нашата stand-up comedy програма.

За Open Mic е важно да напишеш собствени шеги

Най-важното за първото ти участие на Open Mic е:

  • Напиши собствени шеги (не ползвай вицове или 9gag), а лични истории
  • Започни директно със силните шеги и завърши със силна шега
  • Забавлявай се на сцената и се постарай да си истински и оригинален
  • Викни приятели за подкрепа
  • По-добре е да имаш по-малко, но по-силни шеги, отколкото да разтягаш локуми дълго време на сцената.

Първият път на сцена винаги е притеснителен, но не забравяй, че всички в Комеди Клуба са минали от там и абсолютно никой няма да те съди за каквото и да било. Бъди толкова спокоен, колкото ти е възможно и се концентрирай само над материала си.

Николаос Цитиридис Open Mic stand up comedy.
Николаос при победата си на Open Mic през 2016та. Stand up comedy отворен микрофон.

Оригиналните шеги са по-ценни от клишетата.

Много хора изпадат в капана на клишетата. Шегите за блондинки и мутри са в графа клиешета. Може и да получат смехове, но далеч по-ценно е да разкажеш оригинални лични истории, които не сме чували до сега. Дори публиката да не се разсмее толкова силно, колкото от някое клише, повярвай ни, екипът на Комеди Клуба ще те оцени много по-високо за оригиналността ти.

Как се става професионален стендъп комедиант?

Без значение дали си спечелил или не, екипът на Комеди Клуба ще забележи ако имаш напредък. Създателят на Комеди Клуба – Иван Кирков ще те повика на разговор, ако си го впечатлил и влизането в редиците на Комеди Клуб София от там нататък е само въпрос на упорита работа и приятелско отношение към останалите от семейството ни.

Ако оцелее 5-7 минути на сцената, участникът се бори с другите оцелели за предметни награди и шанс да се превърне в професионален комедиант. Да издържиш 5 минути на Open Mic обаче, не е никак лесна задача.

Open Mic или както си го превеждат доста хора – Отвореният микрофон, е представление в което има водещ и участници- любители, които се записват за участие и се пробват с материал от 5 до 7 минути.

The Comedy Club Sofia и Иван Кирков превръщат отворения микрофон в една от най-бруталните сцени, като спират участниците в момента в който загубят вниманието на публиката.

За да се запишете за участие на нашия Open Mic, можете да ни пишете на фейсбук страницата или на comedybulgaria@gmail.com

Разгледайте и страницата ни във фейсбук: https://www.facebook.com/comedyclubsofia/

стендъп комеди софия