Open Mic

open mic sofia bulgaria stand up comedy

Open Mic е шоуто в което всеки може да излезе на сцената на Комеди Клуб София и има възможност да усети какво е да си на сцената на първия и единствен до момента Комеди Клуб в страната.

Stand up comedy Sofia Open Mic
Иван Кирков открива Open Mic шоуто 2015.

Пробвай се като комедиант. Ела на нашите Open Mic вечери.

Open Mic е най-важната традиция на Комеди Клуб София

Open Mic е една от най-важните традиции в стендъп комедията и едно от любимите шоута на Комеди Клуба. Именно от тук са стартирали кариерите си всички професионални стендъп комедианти на Комеди Клуба. Ако успееш да впечатлиш продуцента, Иван Кирков, някой от персонала ще ти каже, че Кирков иска да говори с теб след аматьорското шоу. Това е първата стъпка по дългия път към професионална кариера в Комеди Клуб София.

Записването за Open Mic става като просто пишете на Комеди Клуб София във фейсбук или Инстаграм. Заповядайте поне 20 минути преди старта на шоуто. Списък с всички дати за Open Mic можете да намерите в страницата с нашата stand-up comedy програма.

За Open Mic е важно да напишеш собствени шеги

Най-важното за първото ти участие на Open Mic е:

  • Напиши собствени шеги (не ползвай вицове или 9gag), а лични истории
  • Започни директно със силните шеги и завърши със силна шега
  • Забавлявай се на сцената и се постарай да си истински и оригинален
  • Викни приятели за подкрепа
  • По-добре е да имаш по-малко, но по-силни шеги, отколкото да разтягаш локуми дълго време на сцената.

Първият път на сцена винаги е притеснителен, но не забравяй, че всички в Комеди Клуба са минали от там и абсолютно никой няма да те съди за каквото и да било. Бъди толкова спокоен, колкото ти е възможно и се концентрирай само над материала си.

Николаос Цитиридис Open Mic stand up comedy.
Николаос при победата си на Open Mic през 2016та. Stand up comedy отворен микрофон.

Оригиналните шеги са по-ценни от клишетата.

Много хора изпадат в капана на клишетата. Шегите за блондинки и мутри са в графа клиешета. Може и да получат смехове, но далеч по-ценно е да разкажеш оригинални лични истории, които не сме чували до сега. Дори публиката да не се разсмее толкова силно, колкото от някое клише, повярвай ни, екипът на Комеди Клуба ще те оцени много по-високо за оригиналността ти. Ако искаш да впечатлиш екипа на Комеди Клуба и продуцента Иван Кирков, далеч по-добре е да заложиш на оригинални лични истории, отколкото на добре познатите ни клишета.

Как се става професионален стендъп комедиант?

Без значение дали си спечелил или не, екипът на Комеди Клуба ще забележи ако имаш напредък. Създателят на Комеди Клуба – Иван Кирков ще те повика на разговор, ако си го впечатлил и влизането в редиците на Комеди Клуб София става само въпрос на упорита работа и приятелско отношение към останалите от семейството ни.

Ако оцелее 5-7 минути на сцената, участникът се бори с другите оцелели за предметни награди и шанс да се превърне в професионален комедиант. Да издържиш 5 минути на Open Mic обаче, не е никак лесна задача.

Open Mic или както си го превеждат доста хора – Отвореният микрофон, е представление в което има водещ и участници- любители, които се записват за участие и се пробват с материал от 5 до 7 минути.

The Comedy Club Sofia и Иван Кирков превръщат отворения микрофон в една от най-бруталните сцени, като спират участниците в момента в който загубят вниманието на публиката.

Записване за Open mic. Как да се запиша?

За да се запишете за участие на нашия Open Mic в България, можете да ни пишете в инстаграм, фейсбук, на e-mail: comedybulgaria@gmail.com или се обадете на телефон 0897 234 077.

Колко време имам на сцената?

На сцената ще имаш между 5 и 7 минути. Запомни, че е далеч по-добре да подготвиш стегнат и силен материал, отколкото да разтягаш локуми и да отегчиш публиката. Голям брой аматьори мислят, че имат готов едва ли не спешъл, но се оказва, че просто разтягат 5 минутен материал в 60 минути.

Къде се намира Комеди Клуба?

Имаме 3 локации на Комеди Клуба в София, 1 в Пловдив и доверени партньори във Варна, Бургас и Стара Загора. Вероятно за първото си участие ще трябва да пътуваш до София, но успееш ли да впечатлиш продуцента Иван Кирков, след това няма да се налага да се притесняваш за пътните разходи.

Кога има Open Mic шоу?

Комеди Клуб София организира Open Mic шоу през една или две седмици. Можеш да следиш програмата на Комеди Клуба тук.

Разгледайте и страницата ни във фейсбук: https://www.facebook.com/comedyclubsofia/

Open Mic stand-up comedy

стендъп комеди софия