Open Mic в Комеди Клуб София – съветите на комедиантите (част I )

стендъп комеди софия
Топ стендъп комедиантите на Комеди БГ и Комеди Клуб София

Всяка седмица в The Comedy Club Sofia се провежда вечер на отворения микрофон или Open Mic – на сцената на Клуба могат да се качат всички, които искат да пробват и усетят чувството наречено стендъп комедия.
Именно с Open Mic вечери са започнали и комедиантите на The Comedy Club Sofia, които вече са сред най-добрите в България.
В първата част на нашата поредица за съветите на комедиантите сме ви подготвили мненията на Христо Радоев, Цветомир Павлов и Кристиян Терзиев. Последният е най-новото попълнение на The Comedy Club Sofia, започнал също от Open Mic.

стендъп комеди Цветомир България София Open Mic
Цветомир Павлов на сцената на Фестивал на Комедията Варна 2017

Ето какво сподели Цветомир Павлов:
Ако искате да спечелите не слушайте мен, но ако искате да имате бъдеще в комедията, може би има някои верни неща, които мога да кажа. Не излизайте на сцената да направите кефа на компанията си, не излизайте от болни амбиции да направите 2 часа спешъл след 2 седмици(няма как да стане), не излизайте да разкажете тъпите вицове от компанията или как Ваньо ебе пички и е ебати смешното. Малко мисъл и добра самооценка само ще ви помогне в опън майка.
Христо Радоев също отговори на нашите въпроси:
стендъп комеди Христо Радоев Open Mic
Христо Радоев на сцената на Комеди Клуб Пловдив
Може би най-важното от всичко е оригиналността. Когато гледам стендъп комедия, независимо от какъв ранг, аз искам да чуя нещо, което не съм чувал досега. Независимо дали става въпрос за наблюдения, игра на думи, история или импресия, това, което искам да видя, е оригинална мисъл, за която аз не съм се сетил досега (като зрител и като комик).
Естествено, добрите шеги, структурираната реч и тайминга са важни, но това са неща, които се учат по-лесно от уникалния поглед върху комедията. Той е нещото, което впечатлява и помага на един комедиант да изпъкне пред останалите.
Съветите на Кристиян Терзиев:
– да бъдат себе си;
– да пишат свой материал, по теми, които ги вълнуват;
– да създадат свой стил, а не да подръжават на други комедианти;
– да не се плашат от това, че се притесняват на сцената – това е нещо, с което се свиква с времето;
Следете програмата на The Comedy Club Sofia във фейсбук. За записване в нашите Open Mic вечери може да ни пишете на лично съобщение във Фейсбук или направо да дойдете на място.
Стендъп Комеди в The Comedy Club Sofia всички са тръгнали от Open Mic

За още информация за Open Mic в София и България следете страницата на клуба.
Ако се интересувате от стендъп комеди в Клуба, разгледайте и тази страница.