Иван Кирков – Stand-up Comedy

Stand up Comedy София Варна Пловдив Бургас
Иван Кирков открива 3ти Фестивал на Комедията София 2016

Иван Кирков е един от първите двама професионални стендъп комедианти в България. Започва кариерата си през 2012та на шоу тип Open Mic в Австрия и малко по-късно през 2012та се връща в България, за да основе Comedy.BG и Комеди Клуб София.

stand up comedy NDK Sofia Bulgaria
Иван Кирков на сцената с най-добрите стендъп комедианти в България. Александър Деянски, Николаос Цитиридис, Петя Кюпова, Христо Радоев, Филип от Комеди Клуба, Васил Ножаров и Ники Банков.

Иван е роден в Стара Загора на 30 август 1983 и завършва с Английски и Френски езиковата гимназия в града.

Ivan Kirkov Stand-up comedy Sofia Bulgaria
Иван Кирков с Луи Си Кей след шоуто му в България.

Продължава обучението си в УНСС, а по-късно заминава да учи в Икономическия Университет на Виена. В Австрия прекарва почти 10 години от живота си, но решава да се завърне в България и да започне развитието на стендъп комедията в страната.

Иван Кирков има над 1000 професионални шоута в кариерата си до 2019та година, сред които 6 пъти е излизал на сцената на Зала 1 НДК, редом с комедиантите на Комеди Клуб София.

Най-голямо влияние за ранната му кариера на стендъп комедиант изиграват Рики Джервейс и Луи Си Кей, като през 2019та година по покана на Кирков и Комеди Клуб София, Луи Си Кей гостува в България, като не пропуска да посети и Комеди Клуб София.

Александър Деянски, Филип от Комеди Клуба, Калин, Христо, Петя, Цецо, Ники Банков, Иван Кирков, Петър, Румен и Любомира с Луи Си Кей.
Иван Кирков stand-up comedy daniel sloss
Иван Кирков празнува с Даниел Слос подписването на първия му спешъл за Netflix.
Ivan Kirkov с Джими Кар
Иван Кирков и Джими Кар след шоуто му в Будапеща, Унгария. 2015
На турне със семейството на Комеди Клуб София. Кирков с Александръ Деянски, Николаос Цитиридис, Петя Кюпова и Васил Ножаров опред и Любомира, Филип, Ники Банков, Христо Радоев на втори ред.

През 2016та, заедно със семейството на Комеди Клуба, Иван Кирков стартира и първият, все още активен български подкаст – Комеди Клуб Подкаст. Подкастът се превръща в един от любимите проекти на Кирков и до 2019та има над 500 епизода в Youtube, Spotify, Soundcloud и iTunes. Още за Подкаст на Комеди Клуба.