Дейв Шапел стартира подкаст The Midnight Miracle

Дейв Шапел Подкаст
Снимка: Wikipedia

Дейв Шапел (Dave Chappelle) е един от най-великите стендъп комедианти на нашето време. През април 2021, той анонсира, че скоро започва създаването на подкаст с негово участие, наречен The Midnight Miracle (Дейв Шапел подкаст). Подкастът вече е със заявка за рекордни слушания.

Повече за формата подкаст, можете да откриете тук. Повече за Дейв Шапел и наградата Марк Твен.

Дейв Шапел в неговото stand-up comedy шоу за Нетфликс.

Дейв Шапел стартира кариерата си на stand-up comedian изключително млад, но в средата на 2000-ните години прекъсва кариерата си, тъй като както той самият казва, не издържа на напрежението и отказва един от най-големите договори за телевизионно шоу. Слушайте Дейв Шапел подкаст, носещ името The Midnight Miracle.

Дейв Шапел, като водещ на предаването SNL с монолог stand-up comedy.

Десет години по-късно, Дейв (Dave), се завръща на стендъп комедийната сцена и подписва договор за три спешъла със стрийминг гиганта Netflix.

През 2021ва година, Шапел (Chappelle) започва участието си в подкаста The Midnight Miracle. Тук ще ви държим в течение с всички проекти на комедианта.

Ако искате да научите повече за Българската стендъп комедия, можете да проверите тук.

Български подкасти

Американски подкасти

Какво е подкаст

Дейв Шапел Подкаст 2018
Дейв Шапел подкаст. Снимка: Wikipedia

Шапел Шоу по MTV

Dave е водещ на шоуто „Шапел Шоу“ по MTV, още в ранните си години. Там той става изключително популярен и се развива като един от най-известните млади хора в стендъп комедията в САЩ. Точно когато шоуто му набира невероятна популярност, той внезапно отказва да го продължи и всички фенове се чудят какво се е случило с него. Той решава да се премести заедно със семейството си в Африка, където прекарва години от живота си. Почти десетилетие след като изчезва от радарите на шоу бизнеса, той се завръща с гръм и трясък със stand-up comedy шоутата си. Подписва и договор с Netflix за рекордната сума от 60 милиона долара за три спешъла. Това го превръща в един от най-скъпо платените комедианти в света.
През 2019та, той получава наградата за комедия – Mark Twain. Там всички негови приятели от стендъп комедията произнасят речи на признателност към таланта му.