Подкаст

Какво е подкаст?

Подкаст е предаване с монолог или разговор с един или повече хора, което се излъчва в интернет. Обикновено има водещ и тема на разговор за епизодите.

Думата Podcast (подкаст) идва от името на iPod (устройството за слушане на музика на Apple) и думата broadcast (излъчвам предаване на английски). Apple разработва системата за слушане на музика и решава да добавят и предавания за слушане.

Първоначално подкастите са изцяло за слушане, но по-късно се появяват и видео подкасти.

Български Подкасти

Комеди Клуб София стартира продуцирането на 7 български подкаста в различни категории през 2016та година. Подкаст с всички комедианти на клуба, можете да гледате и слушате в Youtube, Spotify, iTunes и всички други платформи.

Български таен подкаст
Подкаст на Комеди Клуб София. Българските ни подкасти имат над 800 епизода.

1. Комеди Клуб Подкаст

Основният подкаст на Комеди Клуба е за ежедневните приключения на комедиантите. Доста забавни теми без конкретна тематика. Можете да гледате или слушате 4те епизода седмично в Youtube, Spotify, Soundcloud, iTunes и т.н.

Комеди Клуб Подкаст – комедиантите говорят за ежедневието си.
Тук можете да намерите подкастите ни в Spotify

2. Новините на Комеди Клуба – подкаст за актуални теми

Новините на Комеди Клуба е подкаст в който всяка събота, комедиантите обсъждат най-важните и най-забавните новини от седмицата. Подкастът е с продължителност повече от 2 часа. Отново Youtube, Spotify, iTunes, Soundcloud и т.н. са платформите ни.

Новините на Комеди Клуба

3. Подкастът за Шоубизнес на Комеди Клуб София

Всяка неделя можете да гледате или слушате най-забавното от света на шоубизнеса в България и чужбина с този подкаст, който продължава над час и половина.

Подкаст за шоубизнес на Комеди Клуба

4. Лесни Пари – подкастът за забавни схеми

Лесни пари е подкаст в който комедиантите говорят за забавните схеми които са чували.

Подкаст за лесни пари

5. 101 Podcast

В тази поредица, можете да гледате някои от най-известните хора в шоу бизнеса да си говорят откровено с Иван Кирков.

6. Комеди Клуб Отвътре

Поредицата е за живота и кариерния път на комедиантите на Комеди Клуба.

7. Таен Подкаст

Посветен е на теми, които не са за широката публика, а по-скоро насочени за най-големите фенове на Комеди Клуба.

Подкасти от целия свят

Joe Rogan Podcast – JRE

Подкастът на Джо Роугън е един от най-слушаните в целия свят. Той е на повече от 10 години и има над 1400 епизода. Епизодът му с Илън Мъск е един от най-гледаните и слушани на всички времена.

Един от най-гледаните подкасти на всички времена в Youtube.

H3H3 Podcast

h3h3 е един от най-известните влогъри в Youtube. Можете да гледате неговия подкаст, който стартира през 2018та година тук:

Bill Burr – The Monday Morning Podcast

Бил Бър е един от най-известните комедианти в целия свят. Подкастът му е изключително популярен и е на повече от 10 години.

Подкаст на Бил Бър

Подкаст с Уитни Къмингс

Уитни Къмингс е една от най-популярните стендъп комедианти жени в целия свят. Подкастът ѝ е сравнително нов.

1. Какво е подкаст?

Подкаст България - Комеди Клуб София - В iTunes Spotify и Soundcloud
Над 500 епизода от Комеди Клуб Подкаст са активни в iTunes, Spotify, Soundcloud и Youtube.

Подкастът е епизодична серия от аудио или видео файлове, които потребителят може да изтегли и слуша. Най-често подкастът е разговор, тип толк шоу, с един или повече говорещи, в подобно на радио студио. С напредването на технологиите той може да се наблюдава и в платформи като YouTube, SoundCloud и Spotify. Повече за платформите.

2. Подкасти от САЩ

Joe Rogan Podcast. Подкастът на Джо Роган, в който той кани интересни гости и си говори на всякакви теми с тях. Епизодът на Джо Роуган с Илън Мъск разби всичките му рекорди и до момента има 28 милиона гледания само в Youtube.

H3h3 podcast. Итън и Ила и техният канал H3h3 стартираха един от най-успешните подкасти през 2017-та.

Подкастът на Rooster Teeth е един от най-старите световноизвестни, в които приятели и колеги си говорят за света около тях.

Подкастите набират все повече популярност и в България.

3. Български подкасти

Комеди.БГ и Иван Кирков стартираха през 2016-та година продуцирането на български подкасти. Към момента Комеди.БГ разполага с 5 канала за подкаст, сред които Комеди Клуб Подкаст, Комеди Клуб Новини, Комеди Клуб Клюки, Комеди Клуб Спорт и Момичетата на Комеди Клуба, с общо над 800 епизода, които може да слушате няколко пъти седмично в Youtube, Spotify, iTunes, Soundcloud, Google Podcasts и други.

Целта на подкаста е да забравите напрегнатото ежедневие и да „прекарате“ малко време с любимите си комедианти от Комеди Клуба, които си говорят за забавните за тях неща от ежедневието.

Комеди Клубът има и десетки мини-поредици, сред които и поредица за Лесните пари, Фактирай ме, Комеди Клуб Отвътре и много други.

4. Таен подкаст

Таен Подкаст епизод 24

Podcasti.bg е сайт, който ще разработим в бъдеще, изцяло посветен на подкастите в България.

Повече за Джо Роуган

Сайт за подкасти от България и чужбина.

Комеди Клуб Новините с Иван Кирков и Николаос Цитиридис.

Можете да участвате в подбирането на теми за дискусия, като ни пишете във фейсбук или инстаграм. Кажете ни и кои са вашите любими епизоди на български и чуждестранни подкасти. В Комеди Клуб София всяка вечер можете да гледате и събития на живо, а в канала ни за кратки откъси, можете да намерите изрязани отделни моменти от дългите ни епизоди.

Тайният подкаст на Комеди Клуб София е посветен на теми, които не са за широка публика. Това са детайли за нашите комедианти или детайли за Комеди Клуба, които не желаем да се гледат от всеки потребител на мрежата, а само от истински фенове.

В нашия сайт можете да намерите информация за всички комедианти и приятели на Комеди Клуба.