Подкаст Значение

рекорд най-дълго българско предаване ток шоу
Комедиантите празнуват 24 часа предаване на живо. Остават само още 6 часа до края.

Подкаст е предаване тип ток шоу (talk show) с един или повече участници, което се разпространява онлайн. Това значение на думата идва малко след стартирането на първите подкасти.

Терминът Podcast ( бълг. подкаст) се създава с комбинирането на английските думи iPod (преносим мултимедиен плейър на Apple) и думата Broadcast (излъчвам телевизионно или радио предаване). Тяхното значение се комбинира с цел да се опише предаване, което може да се слуша навсякъде.

Първите подкасти се появяват през ранните 2000-и години. Първоначално е било необходимо да се даунлоуднат, но днес се използват предимно стрийминг услуги. Повишаването на скоростта на интернета и особено възможността да се стриймва на телефона на всеки човек, прави значението на Подкастите още по-голямо.

От 2016та година, Комеди Клуб София и Иван Кирков стартираха Комеди Клуб Подкаст и днес вече имаме над 1000 епизода в 7 поредици.

Подкаст на Комеди Клуб София

Предпочитаните платформи за слушане на аудио подкаст са Spotify, iTunes и Soundcloud. Все по-голямо значение за подкастите добива обаче и Youtube, където можете да гледате и видео формат на предаванията.

Най-добрият начин да се запознаете със значението на подкастите е като разгледате нашите примери за podcast в списъка ни с български и чуждестранни предавания. Комедиантите на Комеди Клуб София имат над 1000 епизода, създадени от 2016та година до момента. Пишете ни във фейсбук с предложения за вашите любими епизоди и предавания.

Списък с български подкасти

Повече за българските и чуждите формати на подкаст намерете тук.

Youtube подкаст на Български

Комеди Клуб Подкаст

Подкаст Рекорд

азис подкаст комеди клуб софия

Подкаст Значение за младите

Значението на подкастите в културата на хората родени след 1980та година е огромно. Днес от различни видове подкаст може да се сдобивате с информация, забавление и да опознавате личности, за които сте искали да разберете повече. Всеки подкаст ви дава уникално преживяване и по различен начин ви запознава с дадена тема или събеседник.

Подкаст поредици от Комеди Клуб София

Подкаст значение – аудио или видео предаване тип talk show – разговор или монолог между един или повече хора. Обикновено има водещ и гост или повече гости.