Легенди на стендъп комедията

Stand-up comedy legends

Подбрали сме ви най-великите стендъп комедианти на всички времена.

  1. Джордж Карлин (George Carlin) е любимият комедиант на почти всички стендъп комици. Той има 14 stand-up comedy specials в кариерата си. Шоуто му „7 мръсни думи, които не можеш да кажеш по телевизията“ променя свободата на словото в САЩ.
Джордж Карлин

2. Лени Брус (Lenny Bruce) е човекът, проправил път на комедиантите, критикуващи политическата система в САЩ. Многократно е арестуван, заради нещата които казва на сцена. През 1974та година Дъстин Хофман участва във филма Лени (Lenny), посветен на живота на Лени Брус и оставя на всички нас едно невероятно наследство от миналото.

Лени Брус

3. Ричард Прайър (Richard Pryor) е известен в целия свят не само със стендъп комедията си, но и с комедийните си филми. Той променя stand-up comedy жанра със своята оригиналност и откритост.

Ричард Прайър

4. Джоан Ривърс (Joan Rivers) е една от най-известните жени стендъп комедианти на всички времена. Тя дава по невероятен начин женската гледна точка и проправя пътя на повечето жени стендъп комедианти в САЩ.

Джоан Ривърс

5. Робин Уилямс (Robin Williams) е една от легендите на stand-up comedy жанра. Невероятният му талант му носи и Оскар като актьор.

Ако искате да научите още за стендъп комедията в България и Света:

Български стендъп комедианти.

История на stand-up comedy жанра.