Николаос Цитиридис/ Nikolaos Tsitiridis

Николаос Цитиридис
Николаос Цитиридис на сцената на Комеди Клуб София.

Николаос Цитиридис е стендъп комедиант, резидент на Комеди Клуб София. Роден е в Гърция, но на ранна възраст семейството му се мести в България. Учи журналистика в Софийски Университет, а през 2016та се пробва на Open Mic в Комеди Клуб София и скоро след това става професионален стендъп комедиант в Комеди Клуба.

Кога е роден Николаос?

Николаос Цитиридис е роден на 1 Февруари 1994.

Кога идва в България Николаос Цитиридис?

Николаос прекарва само първите си 5 години в Атина. През август 1999, семейството му се мести в София.

Кога Николаос започва да се занимава със стендъп комедия?

За първи път се качва на сцената на Комеди Клуба на Open Mic На 25 февруари 2016-та година. Това е първият му stand-up comedy опит. Тогава Николаос печели аматьорското шоу на Комеди Клуба. Мениджърът на клуба, Иван Кирков, веднага го забелязва и му предлага да се включи в ускорената програма за подготовка на комедианти на Комеди Клуб София. Николаос приема и след по-малко от година се превръща в професионален комедиант на Комеди Клуб София.

Само 3 и половина години по-късно, Иван Кирков кани Николаос да се присъедини към резидентите на Комеди Клуб София. Така Цитиридис става носител на най-високата титла в българската стендъп комедия – Резидент на Комеди Клуб София.

Николаос Цитиридис с Комеди Клуб София в Зала 1 НДК

Интересни факти:

Николаос Цитиридис е един от водещите на Комеди Клуб Подкаст за Новини

Учи журналистика в във Софийския университет. Работи като журналист 7 години в един от най-четените сайтове. 

Николаос Цитиридис в Комеди Клуб Пловдив

Получава награда „Млад журналист на годината“ за 2014-та за свои разследвания. Създава единсветния по рода си хуморситичен блог за вафли, а през 2019-та издава и първата си книга посветена на десерта и хумора – „За вафлите и хората“. 

От 2016-та година активно се занимава със стендъп комедия и оттогава до днес има стотици шоута в София и страната, както и 5 участия с комедиантите на Комеди Клуб София в зала 1 на НДК. 

Николаос със stand-up comedy на сцената на Комеди Клуба

Комедианти на Комеди Клуб София.

Кога можем да гледаме Николаос в Комеди Клуба. Програма

Николаос Цитиридис booking

Още за Николаос в Комеди БГ